Rreth nismës

Gjuha asht për të gjithë.

Fjaluer_ asht nismë modeste nga përkthyesi, gazetari, shkrimtari dhe muzikanti Plator Gashi e themelume më 2019 qi ka për qëllim zgjanimin e qasjes ndaj të dhanave të përpikëta dhe shkencore për gjuhën shqipe.

Tu i pasë parasysh tallazet e informatave të gabume e mashtruese për gjuhën shqipe qi qarkullojnë (e madje botohen) tekdo, Fjaluer_ synon t'jetë nji dritare e vogël qi mëton me i lidhë shqipfolësit me albanologjinë e mirëfilltë duke ofru shqyrtime deskriptive për gjuhën shqipe si tanësi — jo vetëm për variantin normativ të saj.

OH HEY, FOR BEST VIEWING, YOU'LL NEED TO TURN YOUR PHONE