Rumah Mahidah & Faiz

Sila swipe left untuk senarai link barang barang aesthetic & viral di Shopee & Lazada.

Swipe left lagi untuk lihat link barang decor rumah & barang baby 😃

Swipe left tau. Ada anak panah tu.
Selamat bershopping! ❤️

Barang Deco & Keperluan Rumah

Page ini khas untuk barang decor & keperluan rumah. Sila slide ke kiri untuk lihat page barang dapur & baby ➡️➡️➡️

Lampu Deco Ala Ikea

Harga lebih murah daripada ikea tetapi rupa bentuk agak sama seperti Arstid Ikea.

Sila lihat review saya di instagram @mahidahmahali — bahagian highlight “Shopee/Review”

Rak Kasut (Slim Type 17cm)

Ketebalan hanya 17cm , cukup nipis tapi mampu menyimpan banyak kasut

Tak makan banyak ruang. Boleh lihat review di instagram @mahidahmahali — highlight “Shopee/Review”

Langsir Putih Tak Jarang

Langsir ni cantik sangat sebab bukan jenis sheer/jarang. Orang takkan nampak kita dari dalam rumah (honest review ni!)

Sesuai dipasang di sliding door & tingkap bilik .

Sarung Bantal Memory Foam

Saiz 60cm x 40 cm . Sesuai untuk semua brand bantal memory foam yang berukuran +- dengan sarung ini.

Pembersih Kulat Tandas

Harga - RM5.90.
Full review boleh tengok di instagram @mahidahmahali. Saya dah letak video.

8/10 ✨ - Berkesan untuk tanggalkan kotoran & kulat di singki & bahagian kaca mangkuk tandas.

Penyapu Boleh Lipat, Jimat Ruang

Penyapu ni sangat best sebab boleh lipat & disatukan dengan penyodoknya sekali. Jimat ruang, boleh selit celah almari

Pasu Rotan Untuk Pampas

Saiz 45cm. Memang besar in real life.

Handbag Organizer

Sangat bagus untuk sesiapa yang kurang ruang nak simpan beg yang berlambak. Boleh gantung dalam almari atau di mana mana yang bersesuaian.

Alas Meja Corak Grid

Kalis air, bagus untuk alas meja kayu.

Stiker Dinding

Corak ni memang sentiasa viral . Kalis air, kalis minyak, senang nak tampal sebab dah ada gam.

2 Tiers Standing Rack

Sesuai untuk letak botol rempah di dapur & letak barang barang mekap di dalam bilik.

Ada 2 saiz, small & big.

Hanging Basket (Tak Perlu Drill/Paku)

Percuma pelekat untuk setiap pembelian. Stiker memang kuat gila melekat, sumpah.

Dustproof Transparent Makeup Storage Box

Risau pasal habuk melekat pada barang mekap & skincare? Boleh guna storage box ni. Ada 3 tiers

Cordless Vacuum Paling Ringan

Jenama Airbot. Tanpa wayar. Sekali caj boleh guna selama 45 minit hingga 1 jam. Sumpah ringan. Tak lenguh tangan nak vacuum 1 rumah.

Alat pembersih kipas siling

Anda tiada tangga nak cuci kipas/tingkap yang tinggi? Ini produk yang sesuai untuk anda. Boleh dilaraskan hingga 254cm tingginya

Kitchen Top Picks

Barang Dapur

Ladle & Spoon Rest

Digunakan untuk letak sudip, sudu, senduk buat sementara waktu ketika memasak.

Sudu Kayu Aestetik

Saiz comel, muat letak dalam balang rempah saiz kecil . 5 batang - RM4.49

Ikea Lamplig

Rak tos pinggan mangkuk basah lepas cuci // tempat letak periuk panas

Rotating Lazy Susan (Lazada)

Sesuai untuk organize botol sos & rempah supaya tidak berselerak di atas meja atau kabinet. Boleh berpusing 360 darjah.

Multi Function Blender (With Heat Function)

Ada fungsi “heat & mix” . So kalau nak blend sambal, bubur anak , sup panas ke apa, takyah tumis kat luar. blender ni boleh “masakkan” terus!

Label Sticker

20 pcs - RM2.50
50 pcs - RM5.00
100 pcs - RM9.50

Murah kan?

Transparent Storage With Drainer

Kenapa perlu ada bekas siap ada drainer ni? Sebab air daripada ayam/daging/seafood dan juga sayur sayuran, akan jatuh ke bawah. Tak meresap dalam makanan tadi. Mengelakkan makanan menjadi cepat rosak . Patut beli!

Spoon & Fork Holder

Boleh letak sudu , garfu & chopstick . Ada lubang di bawah holder, jadi air takkan bertakung.

Bowl Holder

Boleh dilaraskan mengikut saiz mangkuk anda.

12KG Automatic Rice Dispenser

Muat untuk letak 5kg atau 10kg beras. Picit button depan rice dispenser untuk keluarkan beras. Konsep FIFO (first in , first out). Tak perlu cedok.

Basin holder storage

OH HEY, FOR BEST VIEWING, YOU'LL NEED TO TURN YOUR PHONE