AddToCartwithSofea

My Top Picks

Recommended to buy during monthly sale. I usually check the shop rating, the review, the product quality and the lowest/affordable price before purchasing. Jadi usah ragu ragu 🐾

Ergonomic Foldable Laptop Desk

Best boleh adjust macam macam angle. Adjust height pun boleh. Sangat membantu takdela hadap laptop atas meja je. Atas lantai boleh, atas katil boleh, sambil baring pun boleh. Dah baring apa lagi …

Notebook (A6/A5/B5)

Suka journaling tapi dah bosan guna buku nota biasa? Go grab this! Available in plain, dots, grid and line. Material cover matte & waterproof, kertas pun tak nipis. I bought the A5 size bc easy to carry.

Stabilo Swing Cool Pastel Highlighters

My fav highlighter ever! Been using this since high school to university, still tahan sampai sekarang. Ada 4 new pastel colours too. Best sangat guna untuk highlight nota!

Mini Reading Lamp

This tiny lamp is very useful kalau malam malam nak baca buku without buka lampu and kacau orang lain tidur. Boleh klip dekat kertas and the brightness is just nice. Tak sakit mata bila baca. But jangan selalu baca buku dalam gelap okay! I also recommend this shop if nak beli storage box, highlighter, stickers and many more.

Digital Printing Service (Colour)

Want to print your study notes, text book or anything? All u hv to do: send documents to the ws link, bagitau nak print macam mana, checkout via shopee and tadaaa! Laser printing tau bukan inkjet. Paper pun yang berkualiti. Boleh request binding/ stapling juga.

XP-Pen Drawing Tablet

Antara top brand yang keluarkan drawing tablet. Kalau nak buat nota/ digital drawing tapi tak nak pakai iPad, yes buy this. Nak pakai senang je and ada palm rejection. Boleh pakai kat major software eg photoshop, Word etc. Not compatible with iOS yang lain boleh including macOS.

Irregular Wooden Mirror

Size cermin ni tak besar sangat. Tapi aesthetic dia level 40. Yang pasti cermin dia bukan cermin ‘menipu’ yang dari jauh kita jadi kembang semangkuk tu tau!

Treelight Decorative Lamp

Lampu ni kena diy sendiri ranting ranting dia tu. Kalau pandai susun cantik gilaa! Kena guna AA battery/ USB power supply. Overall, cantik SANGAT!

Embroidery Kit for Beginners

Complete set from loop to embroidery thread. Dekat atas kain cotton tu, dah ada pattern siap siap. It provides great help for starters. Don't worry later bila dah siap boleh wash off. Oh, yang ni kena jahit sendiri ya bukan yang dah siap. Bila dah siap jahit boleh gantung kat dinding yeay!!

Gimbal Stabilizer

Ngam sangat kalau korang minat merakam video sambil berlari, melompat. So takde lah video macam rakam pakai rama-rama. Gegorr. Tapi yang ni murah punya je jangan la expect features macam gimbal mahal okayy. Tapi better than monopod biasa.

Wireless Bluetooth Earphone

Compatible to all bluetooth devices. Sound clear, size comel. Ada 2 ear caps provided so boleh pilih ikut size telinga masing masing :D. Available in black, white, pink, green, blue. Nak ‘hey siri’ pun boleh.

Webcam Cover for Laptop/ Phone/ Tab

ada satu hari tu i thought i already switch off camera masa meeting. Unfortunately, laptop buat hal jadi dia ter on camera sendiri and boleh agak kan apa jadi 😭. Maka dengan itu, i’ve found this as the solution! Ada jenis metal/ plastic. I use the plastic one, easy to slide and paling penting lekat dengan kuat.

Universal Stylus Touch Pen (Dont require Bluetooth)

Stylus pen ni kualiti taklah setanding apple pen. Tapi untuk kegunaan ringan macam signature, simple drawing, pen ni sangat membantu. Senang detect on screen, no glitches at all. Accuracy 90%. Ada silicone disk untuk protection dekat hujung mata pen. Pen ni takde palm rejection so kalau beli untuk lukis ala artist, tak suitable sangat.

8L Portable Mini Fridge

I bet this will be one of your coolest buy on shopee! Only for cooling purposes for stuff like beverage, skincare, makanan comel comel. So kalau travel nak simpan air sejuk dalam kereta can what. Comel pun comel >,<

Foldable Sejadah Sandar

Sejadah ni lebar dia tak besar sangat. Bahagian kaki agak nipis compared to bahagian muka. Bahagian muka tebal and sangat selesa. Sejadah sangat kukuh, suitable untuk orang berusia yang nak sandar lepas solat. Untuk sandar, kena rotate sejadah ni supaya kita sandar dekat bahagian muka, duduk dekat bahagian kaki. Faham tak tu

Soluble Laundry Capsules

Tak payah angkat botol besar nak tuang detergent dah, campak je dalam washing machine, dia akan dissolve! Bau floral, tak kuat sangat unless basuh pakai tangan. Banyak seller yang jual lagi murah, but trust me i did survey this shop langsung takde problem pecah and isi sabun dalam capsule 80%, bukan jual ‘oxygen’. Kedai lain jual murah but isi half je ;(

Pinkflash Matte Liquid Lipstick

So far, best lipstick ever! First apply on lips macam liquidy. But tak sampai a minute dia kering and it will give a matte finishing. Most importantly, tak rasa bibir terbeban. Quality tiptop but way cheaper than those yang beli from drugstores. Bila dah makan macam-macam akan faded skit.

OH HEY, FOR BEST VIEWING, YOU'LL NEED TO TURN YOUR PHONE